HVORFOR VELGE ELSYKKEL

HVORFOR VELGE ELSYKKEL

Mange nordmenn eier i dag en elsykkel og stadig nordmenn velger å kjøpe seg en elsykkel. Dette viser at ideen er god og at teknologien fungerer godt. 

Om du lurer på hvorfor du burde prøve elsykkel så har vi samlet sammen 8 gode grunner til å bruke elsykkel.

1. Bruke kroppen uten å bli svett

En elsykkel er hverken en ordinær sykkel eller en moped. Man er nødt til å bruke pedalene for å få assistanse fra motoren. Dette gir deg mosjon og bevegelse i kroppen, men hjelper deg når terrenget blir tøft så du slipper å svette.

2. Oppoverbakker stopper deg ikke

Den elektriske hjelpemotoren hjelper deg opp bakkene. Det går både fortere og lettere å sykle i oppoverbakke. 

3. Enkel parkering

Du slipper å lete etter parkeringsplass, sykkelen kan enkelt låses fast i et sykkestativ eller rett og slett settes på kontoret. Du trenger ikke engang å være svett når du kommer fram på jobb selv om avstanden er over 10km.

4. Det er godt for miljøet

En el-sykkel har null partikkelutslipp og svært lavt strømforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til el-sykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurening. 

5. Slippe kø

Med elsykkel sykler du elegant forbi køen.

6. Spare penger

Det er mye rimeligere med el-sykkel enn bil. Du slipper å betale for parkeringsplass, bompenger, årsavgift, dekk, forsikring, EU-kontroll og drivstoff. Erstatter du bilreiser med el-sykkel, sparer du penger. Bilen taper seg også stort i verdi.

7. Du sykler mer

Kanskje er bakkene litt bratte der du bor, eller avstanden til jobben akkurat så lang at det blir et slit med vanlig sykkel. Da kan el-sykkelen gjøre det lettere å bruke sykkelen oftere enn du gjør i dag. Undersøkelser viser at terskelen for å ta i bruk en elsykkel er lavere enn en ordinær sykkel, en elsykkel eier sykler rett og slett mer enn andre syklister.

8. Det er god trening

Studier i har vist at daglig bruk av elsykkel har en klar helsefremmende effekt.